Oznanila 24. nedelje med letom

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Povišanje svetega križa
• torek: Žalostna Mati Božja
Dan vrnitve Primorske k matični domovini, d. p.

• sreda: Kornelij, papež in Ciprijan, škof, mučenca
• četrtek: Robert Bellarmino, škof in cerkveni učitelj
• petek: Jožef Kupertinski, duhovnik in redovnik
• sobota: Januarij, škof in mučenec
• nedelja: 25. med letom, Andrej Kim in drugi korejski mučenci

Hvala za darove, ki ste jih namenili za Cerkev.

Danes molimo za blagoslov v šolskem in katehetskem letu. Mlade družine in veroukarje posebej vabimo, da si vzamete čas za sveto mašo.

Devetdnevnico v pripravi na podelitev sv. birme začnemo v sredo. Ob 18. uri se bo škof birmovalec – dr. Franc Šuštar – srečal z birmanci. Molimo za letošnje birmance.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta bo v četrtek, po sveti maši, v župnijski dvorani. Člane ŽPS prosimo, da se srečanja zagotovo udeležite.

Srečanje katoliške mladine bo letos potekalo v soboto, 19. septembra, po dekanijah. V naši dekaniji se bodo mladi srečali pred samostanom v Adergasu. Prijave zbiramo v župnišču in na Društvu Družinski in Mladinski Center Cerklje.

S srebrno sv. mašo ob 25. obletnici duhovniškega posvečenja se bo prihodnjo nedeljo g. župnik Jernej zahvalil za dar duhovništva. Zaradi naraščanja nevarnosti okužb bo slovesnost potekala brez pogostitve pred cerkvijo.

Praznovanje svetniških kandidatov ljubljanske metropolije bo v nedeljo, 20. septembra, v cerkvi Svete Trojice (uršulinski cerkvi) v Ljubljani. Ob 16.00 bo molitvena ura, ob 17.00 pa slovesna sveta maša, ki jo bo vodil nadškof Stanislav Zore. Letos bo v ospredju Božji služabnik Anton Strle.

Hvala članom Prve skupine Cerklje, ki so očistili in okrasili župnijsko cerkev.