Oznanila 4. postne nedelje; 19. marec 2023

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Klavdija, mučenka
• torek: Nikolaj iz Flüe, puščavnik
• sreda: Lea, spokornica
• četrtek: Alfonz, škof
• petek: Katarina Švedska, redovnica
• sobota: GOSPODOVO OZNANJENJE; Rebeka, svetopisemska žena
• nedelja: 5. postna, tiha; Larisa, mučenka

BOG POVRNI ZA DAROVE, ki ste jih danes namenili za Bogoslovno semenišče v Ljubljani.

OBHAJAMO TEDEN DRUŽINE, ki letos poteka pod geslom »Mir se začne v družini«.

DRUŠTVO DRUŽINSKI IN MLADINSKI CENTER CERKLJE vabi danes ob 18.00 na potopisno predavanje o Sveti deželi. Tanja in Janez Ciperle sta bila tam pred kratkim. Vrnila sta se polna nepozabnih doživetij, ki jih bosta z veseljem delila tudi z nami in nam približala to, za nas tako pomembno deželo.

KLJUČARJI NAŠIH CERKVA se bodo srečali v ponedeljek, 20. marca, ob 19.00 v župnišču. Vse ključarje prosimo, da se srečanja zagotovo udeležite.

SEJA ŽUPNIJSKEGA GOSPODARSKEGA SVETA bo v torek, 21. marca, ob 19.00.

OBISK DUHOVNIKA NA DOMU bo v torek, 21. marca, na Šenturški Gori in petek, 24. marca. Če pred prazniki še kdo želi obisk duhovnika na domu, naj čim prej sporoči v župnišče.

MINISTRANTE IN PEVCE V OTROŠKEM PEVSKEM ZBORU vabimo na DAN Z JONOM. V nedeljo, 26. marca, začnemo s sveto mašo ob 10.00, končamo ob 17.00. Prijavite se v župnišču.

OLJČNE VEJICE si boste lahko vzeli v nedeljo, 26. marca. Prostovoljni darovi zanje so namenjeni za primorske župnije, ki vejice tudi pripravijo.

OSNOVNA ŠOLA DAVORINA JENKA vas v tem tednu znova vabi na tradicionalni dobrodelni koncert, tokrat z naslovom PODARIM TI PESEM S SLOVENSKEGA PODSTREŠJA. Večerna koncerta bosta v torek in sredo, 21. in 22. marca, ob 18.30, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah. Sedeže si lahko rezervirate v tajništvu šole od jutri dalje. Veseli bodo vaših prostovoljnih prispevkov za šolski sklad in vašega obiska na koncertu legendarnih slovenskih skladb, od ljudskih pesmi do popevk, od narodnozabavne do rock glasbe, od klasike do hip hopa. Vljudno vabljeni!

HVALA ČLANOM SKUPINE GRAD, ki so očistili cerkev. Na vrsti je Skupina Poženik.

ODDANE SO BILE MAŠE:
– Gregorijanske maše za + Pavlo Nastran
– 57 maš za + Pavlo Nastran
– 5 maš po namenu darovalca