Oznanila 5. velikonočne nedelje, 2. maj 2021

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Filip in Jakob ml., apostola
• torek: Florijan, mučenec
• sreda: Angel, mučenec
• četrtek: Dominik Savio, zavetnik ministrantov
• petek: Gizela, opatinja
• sobota: Bonifacij, papež
• nedelja: 6. velikonočna; Pahomij, puščavnik

Hvala za darove, ki ste jih namenili za župnijo.

Novo Župnijsko pismo bo izšlo prihodnji teden, ko bodo, vsaj upamo tako, nova navodila za obhajanje svetih maš.

Škofje nas vabijo k zavzeti molitvi za prenehanje epidemije.

VSAK DAN POL URE PRED SVETO MAŠO VABLJENI K MOLITVI ROŽNEGA VENCA.

OB ČETRTKIH OB 18.00 JE ADORACIJA PRED NAJSVETEJŠIM.

Prejem svetega obhajila izven svete maše je mogoč ob nedeljah, med 11.00 in 11.45.

K sv. maši se bo še vsaj prihodnjo nedeljo treba prijaviti.

Pri svetih mašah v maju bomo prebirali šmarnice za odrasle z naslovom Camino, pot, ki se začne na koncu, avtorja Marka Rijavca. V svetem Jakobovem letu nas vabijo, da v mislih prehodimo Camino, Jakobovo romarsko pot, ki nas vabi k spopadanju z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Gre za pot za Gospodom, za pot k sebi. Pot, ki krene vedno malo drugače, kot načrtujemo, a nas hkrati vabi, da bi zaupali in se spreminjali – da bi bili bližje Njemu: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24).

Šmarnice za otroke in družine spremljajte preko župnijskega YouTube kanala tukaj. Šmarnice z naslovom Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje avtorja Aca Jeranta nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

Z jutrišnjim ponedeljkom otroci od 3. do 8. razreda veroučne šole začenjajo verouk v živo. Verouk bo potekal po urniku, kot je veljal pred veroukom na daljavo. Kateheti bomo poskrbeli, da se bo verouk izvajal po navodilih NIJZ. Verouk bomo izvajali v župnijski cerkvi in Dvorani Jožefa Kvasa. Zaščitne maske so obvezne za vse otroke. O podrobnostih v zvezi z veroukom boste starši obveščeni po elektronski pošti s strani katehetov in katehistinj.

Župnijska pisarna je odprta.

Hvala članom Prve skupine Dvorje, ki so očistili župnijsko cerkev.