Oznanila 7. velikonočne nedelje; 21. maj 2023

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI V TEM TEDNU:

  • ponedeljek: Marjeta, redovnica
  • torek: Renata, spokornica
  • sreda: Marija, Pomočnica kristjanov (Marija pomagaj)
  • četrtek: Gregor VII., papež
  • petek: Filip Neri, duhovnik
  • sobota: bl. Alojzij Grozde
  • nedelja: BINKOŠTI; Anton Julijan, mučenec

HVALA ZA DAROVE, ki ste jih namenili za Cerkev.

TRIDNEVNICA PRED PRVIM SVETIM OBHAJILOM se začne v sredo, 24. maja. V času tridnevnice bo priložnost opraviti sveto spoved posebej za starše prvoobhajancev in družinske člane. Na razpolago bo spovednik od drugje.

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA bomo obhajali v soboto, 27. maja. Klopi v cerkvi bodo na dan slovesnosti rezervirane za slavljence in njihove najožje družinske člane.

S SLOVESNIM PRAZNIKOM BINKOŠTI, ki ga bomo letos praznovali v nedeljo, 28. maja, bomo v Katoliški cerkvi sklenili velikonočni čas. Praznik obhajamo 50 dni po veliki noči in je praznik prihoda Svetega Duha, ker je na ta dan po svetopisemskem sporočilu nad zbrane učence in Božjo mater Marijo prišel Sveti Duh.

CERKLJANSKI ORATORIJ bo letos potekal od ponedeljka, 3. julija, do sobote, 8. julija. Čez teden bo z nami hobit Bilbo, eden od domišljijskih junakov velikega pisatelja Tolkiena. Vse otroke, ki bodo septembra začeli obiskovati prvi razred osnovne šole, pa tudi vse osnovnošolce do vključno 8. razreda vabimo, da skupaj z nami stopijo na oratorijsko pot. Zaradi lažje organizacije bomo omejili število udeležencev na 250. Otroke na oratorij lahko prijavite do 25. junija, izpolnjene prijavnice in prispevke zbiramo na Družinskem in mladinskem centru v času uradnih ur. Prijavnice lahko dobite pri izhodu cerkve, na oratorijski Facebookovi strani in na spletni strani DMC. Ekipa cerkljanskih animatorjev vas že nestrpno pričakuje in se veseli vsakega prijavljenega otroka, ostalim župljanom pa se priporočamo v molitev.

BLAGOSLOV OBNOVLJENE STREHE IN NOVEGA STRELOVODA NA CERKVI SV. DUHA V ČEŠNJEVKU bo na dan žegnanja, 28. maja, ob 16.00. Nadškof msgr. Stanislav Zore bo med sveto mašo blagoslovil streho in strelovod. Sredstva za opravljena dela so zagotovili krajani Češnjevka, Občina Cerklje na Gorenjskem in župnija iz darov.

DAN ZA MAGNIFIKAT bo na Brezjah v soboto, 27. maja, ob 9.30. Čakajo vas zanimive delavnice, ogled muzeja, čas za spoved in molitev. Romarsko mašo bo ob 16. uri daroval nadškof Stanislav Zore.

HVALA članom Prve skupine Zg. Brnik, ki so očistili cerkev. Na vrsti so družine prvoobhajancev.