Oznanila binkoštne nedelje; 28. maj 2023

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI V TEM TEDNU:

• ponedeljek: Maksim Emonski, škof
• torek: Kancijan in drugi Oglejski mučenci
• sreda: Obiskanje Device Marije
• četrtek: Justin, mučenec
• petek: Erazem, škof
• sobota: Karel Lwanga in drugi ugandski mučenci
• nedelja: SVETA TROJICA; Frančišek Caracciolo, redovni ustanovitelj

HVALA ZA DAROVE, ki ste jih namenili za Cerkev.

VEROUKARJI BODO ta teden opravili sveto spoved in prejeli veroučna spričevala.

BLAGOSLOV OBNOVLJENE STREHE IN NOVEGA STRELOVODA NA CERKVI SV. DUHA V ČEŠNJEVKU bo na dan žegnanja, 28. maja, ob 16.00. Nadškof msgr. Stanislav Zore bo med sveto mašo blagoslovil streho in strelovod. Sredstva za opravljena dela so zagotovili krajani Češnjevka, Občina Cerklje na Gorenjskem in župnija iz darov.

PRIJAVNICA ZA SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV je objavljena v župnijskem pismu in na župnijski internetni strani. Izpolnjeno prijavnico vrnite v nabiralnik do 11. junija.

ŽUPNIJSKI DAN bomo letos obhajali v nedeljo, 4. junija. Sveta maša bo v Cerkljah ta dan le ob 10.00. Sveto mašo bo vodil kapucin brat Luka Modic.

CERKLJANSKI ORATORIJ BO LETOS POTEKAL od ponedeljka, 3. julija, do sobote, 8. julija. Vabljeni so vsi osnovnošolci do vključno 8. razreda in vsi otroci, ki bodo jeseni začeli hoditi v šolo. Izpolnjeno prijavnico in prispevek lahko oddate do 24. junija na DMC-ju v času uradnih ur.

VEČ O ŽUPNIJSKIH DOGODKIH si preberite v novem Župnijskem pismu.

GODBA CERKLJE vas v nedeljo, 4. junija, ob 19. uri vabi na POPOLN KONCERT na trg pred cerkvijo v ADERGASU. Zaigrali vam bodo iz bogate zakladnice POPularne glasbe. V primeru slabe vremenske napovedi bo koncert v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah.

HVALA staršem prvoobhajancev, ki so očistili cerkev. Na vrsti je Druga skupina Zg. Brnik.