Oznanila nedelje Kristusa Kralja; 20. november 2022

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Darovanje Device Marije
• torek: Cecilija, devica in mučenka
• sreda: Klemen I., papež in mučenec; dan Rudolfa Majstra, d. p.
• četrtek: Andrej Dung, duhovnik in drugi vietnamski mučenci
• petek: Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka
• sobota: Valerijan Oglejski, škof
• nedelja: 1. ADVENTNA; Modest in Virgil, škofa, apostola Karantanije

Hvala za darove, ki ste jih namenili za Cerkev.

Danes začenjamo Teden Karitas. Letos nas bo nagovarjalo geslo: »SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO«. Nadškof Cvikl je ob geslu povedal: »Nihče ni tako reven, da ne bi mogel prispevati svojega deleža za skupno dobro.« Naj Teden Karitas tako odmeva v srcih nas vseh, da bomo sposobni stopiti skupaj in bo v nas prevladala želja delati dobro.

Na prvo adventno nedeljo, 27. novembra, bomo obhajali NEDELJO KARITAS. To je praznik tudi naše Župnijske karitas in njenih prostovoljcev. Hvala za vaše delo, ki ga opravljate z veliko ljubeznijo. Na nedeljo Karitas bomo pri vseh svetih mašah zbirali namenske darove za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

Dobrodelni koncert Klic dobrote bo Slovenska karitas organizirala v sredo, 23. novembra. Tradicionalno poteka v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija in Radio Ognjišče. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Posebej želijo pomagati otrokom in mladim v revnih družinah.

Sv. Cecilija, zavetnica cerkvenih pevcev, goduje v torek. Ta dan praznujete vsi, ki se kakor koli trudite, da s petjem polepšate bogoslužna opravila. Naj vam ob prazniku sv. Cecilije vsi izrečemo zahvalo in čestitamo za vaše delo. Posebna zahvala velja vsem župnijskim pevskim zborom ter njihovim vodjem, ki vložite veliko truda in dela v izvajanje lepega petja. Naj bo sv. Cecilija vaša priprošnjica in srednjica pri Bogu.

Adventni venček lahko izdelate v soboto, 26. novembra, od 16.00 do 20.00, v prostorih Društva DMC. Vabljeni ste pripadniki vseh generacij. Posebej pri mlajših otrocih je zaželeno, da jim pridete pomagat tudi odrasli. S sabo prinesite vrtne škarje.

Adventni koledar bodo otroci dobili pri verouku ta teden. Družine z mlajšimi otroki si Adventni koledar vzemite v cerkvi pri tisku. Otroke vabimo, naj v času adventa prihranijo nekaj denarja za otroke v tretjem svetu.

Ključarji naših cerkva ste v sredo, 23. novembra, ob 19.00 vabljeni v župnišče na srečanje ključarjev. Ključarje prosimo, da se srečanja zanesljivo udeležite. Termin sestanka ključarjev je prestavljen s četrtka na sredo.

Sveti Miklavž bo pridne otroke obdaroval tudi letos. Dobri svetnik s spremstvom pride v nedeljo, 4. decembra. Kako bo potekal njegov obisk? Tudi letos v »drive in« obliki. Da Miklavž ne bo prinesel premalo daril, prijavite svoje otroke preko župnijske spletne strani najkasneje do srede, 30. novembra.

HVALA ČLANOM Prve skupine Zg. Brnik, ki so očistili cerkev. Na vrsti je Druga skupina Zg. Brnik.