Zbiranje podpisov podpore papežu Frančišku

Jernej Marenk Aktualno, Novice

Na pobudo Društva Operando se po Sloveniji zbirajo podpisi v podporo papežu Frančišku. Akcija je v začetku potekala le preko spleta. Ker pa veliko ljudi do spleta ne more dostopati, to so predvsem starejši, se je pojavila pobuda za zbiranja podpisov v okviru župnij (in nekaterih drugih občestev).

V naši župniji smo se odločili, da akcijo podpremo in omogočimo oba načina zbiranja.

Povabimo vas, da se tudi vi pridružite pobudi in s svojim podpisom podprete papeža Frančiška v njegovem delovanju – če želite seveda.

V nadaljevanju boste na ponujenih povezavah našli dodatne informacije, zakaj pobuda, kdo jo je predlagal, kakšna je vsebina odprtega pisma … in tudi možnost spletne oddaje podpisa v podporo. Vsi, ki svojega podpisa ne morete prispevati preko spleta, pa boste imeli možnost, da to storite ob koncu ene od treh nedeljskih maš: v soboto 2. in v nedeljo 3. novembra pred vhodom v cerkljansko cerkev. K temu lahko povabite še koga, ki informacije o pobudi še ni zasledil.

Več o pobudi in samem društvu lahko preberete na spletni strani Društva Operando. Tu boste lahko prebrali tudi vsebino odprtega pisma, si ogledali kratek video posnetek o papežu Frančišku, prebrali nekaj objavljenih izjav podpore in oddali svoj podpis podpore.

Intervju in nekaj informacij s predsednikom Društva Operando je objavljenih na spletni strani Radia Ognjišče.

V dobi preobilja informacij ima marsikdo o marsičem veliko pomislekov. S papežem Frančiškom se najbrž ne more nihče od nas primerjati, lahko pa si vsak od nas postavi enako vprašanje, kot si ga je zastavil on: “Kdo sem jaz, da bi sodil?”

Mogoče pa tudi jaz lahko kaj naredim?

Mogoče lahko vsaj kaj podprem?