MSJ Cerklje Robert Vurušič

Skupine MSJ – Možje Svetega Jožefa

 Skupine delujejo po ignacijanski metodi duhovnega pogovora, ki se uporablja na Odmikih za moške. Potekajo pod vodstvom p. dr. Viljema Lovšeta DJ.

Z metodo duhovnega pogovora se učimo odkrivati življenjske stvarnosti in Božjo navzočnost v svojem življenju. Skozi izkušnje drugih vsakemu izmed nas govori Bog Oče. Na podlagi metode duhovnega pogovora, možje skupine med seboj gojimo držo domačnosti, medsebojnega sprejemanja, zaupnosti, preprostosti, odprtosti, in duhovnega razločevanja.

Kako postati moški in kaj to pomeni? To je velika preizkušnja, boj in pot v življenju vsakega moškega, ki jo mora prehoditi v času. Čas v katerem živimo je čas brez očeta. Ta položaj je zato priložnost za upanje. Življenje, ki ga kot moški poznamo, ni vse kar je. Obstaja še druga pot. Pot po kateri so stoletja pred nami hodili možje. Označena pot. Je tudi Oče, ki nam je to pot pripravljen pokazati in nam pomagati, da bomo po njej hodili.

Iz Odmika za moške je leta 2009 nastala skupina Možje Svetega Jožefa (MSJ), ki se srečuje v Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani. Drug drugemu pomagamo na moški poti. In sicer tako. da drug z drugim pošteno in odkritosrčno razdelimo svoje osebno izkustvo, izzive in spodbude vsakdanjega krščanskega življenja v svetu. kjer se ima večkrat zlo za dobro. Vsak lahko prispeva svojo izkušnjo. Gradimo tovarištvo. Izhajamo iz prepričanja, da vsak kristjan vsak dan potrebuje pomoč in da ima vsak kristjan nekaj s čimer lahko pomaga. Zavzemamo se za resnico in stojimo za besedo.

Kasneje so se skupine Možje Svetega Jožefa organizirale še po drugih krajih po Sloveniji. Februarja 2019 je kot 16. po vrsti nastala tudi skupina MSJ Cerklje.

Potek in pravila delovanja MSJ Cerklje si lahko ogledate ˝tukaj˝.

Več o moški duhovnosti (duhovni Odmiki za moške, duhovne vaje, …) lahko najdete na sledečih povezavah:

 

Koordinator MSJ Cerklje:

Boris Jereb
boris.jereb@t-2.net
040 545 765