MISIJON 2021: ZAUPAM VATE

Spomladi je župnijski pastoralni svet sprejel odločitev, da začnemo pripravljati župnijski misijon. Določili smo datum misijona: 12. – 21. november 2021.

Kako bo potekal misijon, se bo skupina za pripravo misijona dogovorila v naslednjih mesecih. Zdaj smo povabljeni, da molimo za dobro pripravo na misijon. Sleherni je povabljen, da vsak dan moli molitev za pripravo na misijon. Za pripravo sebe, svojih bližnjih in župnije kot občestva.

Kaj je misijon?

Beseda misijon izhaja iz latinske besede »missio«, ki pomeni »biti poslan« in ima enak pomen kot grška beseda »apostol«. Misijon je čas zavzetega oznanjevanja in pričevanja, čas poslušanja, čas bližine z Bogom.

Misijonar je Jezusov poslanec. Tisti, ki oznanja evangelij. Tisti, ki pričuje za Jezusa. Z besedama »apostol« in »misijonar« označimo nekoga, ki je poslan, da ljudi pouči o Jezusu in jih naredi za Jezusove učence.

Naloga misijona je tudi to, da se zavedamo, da smo vsi misijonarji. Bog nam naroča, da je vsakdo poklican pričevati zanj.

Zakaj želimo imeti misijon?

Misijon je priložnost, da utrdimo in poživimo svoje duhovno življenje. Želimo biti z Jezusom, želimo ga poslušati. Poslušali ga bomo, ko nas bodo nagovarjali misijonarji. Želimo utrditi svojo vero, da bi doživljali Božjo bližino, da bi se zavedali darov, ki nam jih daje. Bog govori prav vsakemu človeku, saj je naš Oče in Prijatelj.

Papež Frančišek je blagoslovil misijon Radia Ognjišče z naslednjimi besedami: »Misijon je Gospodov obisk; Bog trka na vaša vrata, na vrata vašega srca, na vrata vaše družine, na vrata vašega doma – Gospod vas pride obiskat. Ne bojte se, odprite svoja srca, družine, svoje domove in videli boste, da vas bo sad močno osrečil. Naj vas Gospod blagoslovi in vas Marija varuje.«