28. Nedelja med letom

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Kalist I., papež in mučenec
  • TOREK: Terezija Avilska, redovnica in cerkvena učiteljica
  • SREDA: Marjeta, devica
  • ČETRTEK: Ignacij Antiohijski, škof in mučenec
  • PETEK: Luka, evangelist
  • SOBOTA: Pavel od Križa. duhovnik
  • NEDELJA: 29. NEDELJA MED LETOM, misijonska, Irena, mučenka

Komorni zbor Megaron vas danes, v nedeljo, 13. 10. 2024 ob 20. uri vabi v Župnijsko cerkev Marijinega oznanjenja v Adergas, kjer bo pod vodstvom dirigenta Damijana Močnika izvedel eno najpomembnejših zborovskih skladb 20. stoletja KONCERT ZA ZBOR ALFREDA ŠNITKEJA. Skladatelj je uglasbil izredno globoko in aktualno besedilo armenskega meniha iz 10. stoletja Gregorja iz Nareka, z glasbo pa slika pokrajino čustvene in duhovne globine.  Prisrčno vabljeni na ta izjemni glasbeno-duhovni večer.

V petek ob 17.30 bo v župnišču priprava staršev na krst otroka.

V soboto bo v župnijski cerkvi med nami ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ki bo vodil sveto mašo ob 17.00. Pri maši bodo sodelovali vrtčevski otroci, mladina in otroški pevski zbor. Po sveti maši bo škof na dvorišču blagoslovil obnovljeno streho nad Marijinim vrtcem in DMC-jem. Po blagoslovu Marijin vrtec na dvorišču pripravlja pogostitev.

V soboto bo zaradi blagoslova strehe večerna sveta maša v Cerkljah ob 17.00.

Župnijska Karitas bo v soboto in nedeljo pred cerkvijo v Cerkljah prodajala sveče, s katerimi boste lahko okrasili grobove dragih rajnih. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni župnijski Karitas.

V nedeljo bo misijonska nedelja. Pri sveti maši ob 10.00 v Cerkljah bo med nami zbor Šambača, ki je nastal ob obisku misijonarja Pedra Opeke v Sloveniji.

Vabljeni tudi na vse dogodke, ki jih lahko najdete na spletni strani Zavoda za turizem Cerklje, še posebej na cerkljansko tržnico, ki bo potekala v soboto med 9. in 12. uro.

Hvala skupini Grad, ki ste očistili župnijsko cerkev. Na vrsti je skupina Poženik.

27. Nedelja med letom

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Rožnovenska Mati Božja
  • TOREK: Pelagija, spokornica
  • SREDA: Dionizij, škof in mučenec
  • ČETRTEK: Florencij, mučenec
  • PETEK: Janez XXIII., papež
  • SOBOTA: Maksimilijan Celjski, škof in mučenec
  • NEDELJA: 27. NEDELJA MED LETOM, Koloman, mučenec

Hvala za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili poplavljenim v Srednji Evropi. V naši župniji smo zbrali 2650 evrov.

Na voljo je novo župnijsko pismo.

V župnijski pisarni zbiramo molitvene namene ali prošnje za pokojne.

DMC se priporoča, da pomagate napolniti kontejner s starim papirjem. Na dvorišču bo stal še ta teden.

V mesecu oktobru pol ure pred večerno sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca, ki jo vodijo birmanci.

V naši župniji začenjamo s svetopisemsko skupino. Skupina je namenjena vsem: mladim in tistim v zrelih letih, staršem, ki imajo otroke pri verouku in vsem, ki želite poglobiti svojo vero. Srečanja bodo predvidoma vsak 2. in 4. torek v mesecu po večerni sv. maši na DMC-ju. Prvo srečanje bo ta torek, 8. oktobra ob 19.30.

Srečanje ženske skupine bo v četrtek, 10. oktobra ob 20h na DMC-ju. Lepo vabljene žene, dekleta, mamice, mame.

V nedeljo bo v župnijski cerkvi srečanje za vse, ki nosijo križ bolezni. Srečanje bomo pričeli ob 14.30 z molitvijo rožnega venca. Vmes bo priložnost za sveto spoved. Sveto mašo ob 15.00 bo daroval msgr. Miro Šlibar, med mašo bo možnost za prejem bolniškega maziljenja. Vsi prav lepo povabljeni, posebej vsi tisti, ki zaradi bolezni ne morete redno obiskovati nedeljskih maš. Če kdo nima možnosti za prevoz, naj sporoči v župnišče in vam ga bomo preskrbeli. Po maši ste vsi vabljeni na srečanje v župnijsko dvorano. Naj bo to lepa priložnost za medgeneracijsko srečanje in pogovor.

Hvala tretji skupini Dvorje, ki ste očistili župnijsko cerkev. Na vrsti je skupina Grad.