Molitev za domovino ob 30-letnici slovenske države

Jernej Marenk Aktualno, Novice

Gospod Bog, ob 30-letnici države Slovenije slavimo tvojo dobroto. Zahvaljujemo se ti za vse Tvoje milosti in varstvo. Naj bomo ponosni na svoje korenine, iz njih živimo in rastemo. Sveti Duh, podeli nam zdravo pamet in ustvarjalni pogum! Emanuel – Bog z nami, obvaruj nas vsega, kar ogroža naše telesno, duševno in duhovno zdravje.

Mati Marija in sv. Jožef izprosita milost našim družinam, da bodo odprte za življenje in šole ljubezni za nove rodove. Amen.

Oznanila 12. nedelje med letom, 20. junij 2021

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Alojzij Gonzaga, redovnik
• torek: Tomaž More, mučenec
• sreda: Jožef Cafasso, redovnik
• četrtek: Rojstvo Janeza Krstnika, kres
• petek: Dan državnosti, Viljem, opat
• sobota: Jožefmarija Escriva, ustanovitelj Opus Dei
• nedelja: 13. MED LETOM, Ema Krška, kneginja

Hvala za darove, ki ste jih namenili za župnijo.

VSAK DAN POL URE PRED SVETO MAŠO VABLJENI K MOLITVI ROŽNEGA VENCA.

OB ČETRTKIH OB 18.00 JE ADORACIJA PRED NAJSVETEJŠIM IN PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED.

Državni praznik – dan državnosti – bomo obhajali v petek, 25. junija, ter obeležili 30. obletnico razglasitve samostojnosti Republike Slovenije. V času pred praznikom poteka devetdnevnica za domovino. Pripravlja se tudi 24-urna molitev in post za domovino, kjer sodelujejo tudi člani skupine Možje svetega Jožefa Cerklje. Več o tem si lahko preberete na župnijski spletni strani. Povabljeni, da v teh dneh vsi z molitvijo podpremo svojo državo Republiko Slovenijo.

Slovenski škofje so priporočili, naj se ob praznovanju 30-letnice samostojne države Slovenije, po župnijah obhajajo svete maše za domovino. Prihodno nedeljo, 27. junija, bomo pri vseh mašah v Cerkljah blagoslovili slovenske zastave. Vabljeni, da prinesete k blagoslovu tudi svojo zastavo!

Mladi iz Cerkelj bodo v petek, 25. junija, ob polnoči romali na Brezje v zahvalo za konec šolskega leta. Mladi od 9. razreda osnovne šole naprej povabljeni, da se pridružite. Zaradi lažje organizacije prevoza prosimo, da se prijavite na Društvu Družinski in Mladinski Center Cerklje.

Prijave na oratorij, ki bo potekal od 28. junija do 3. julija, še vedno v času uradnih ur sprejemamo v pisarni Društva DMC. Prijavnico oddajte najkasneje do srede, 23. junija.

Maša v čast rojstva Janeza Krstnika bo v četrtek, 24. junija, ob 18.00.

Sveta maša v čast rojstva Janeza Krstnika bo na Zg. Brniku v četrtek, 24. junija, ob 18.00.

»Pastirska maša« s prošnjo za blagoslov nove pašne sezone bo pri kapelici na Krvavcu v nedeljo, 27. junija, ob 15.00.

Hvala članom Skupine Trnovlje, ki so očistili župnijsko cerkev.

Molitev za domovino ˝K skupnemu izviru˝

Boris Jereb Nerazporejeno

Letos praznujemo 30. letnico slovenske samostojnosti. Ob 20. letnici je zaživela pobuda molitvene podpore za našo domovino, za našo (mlado) državno in je postala že tradicionalna.

Tudi letos v času pred praznikom poteka devetnevnica in tudi letos bo organizirana 24 urna molitev in post za domovino, ki povezuje različne skupine, gibanja in skupnosti v Cerkvi. Ne le v domovini, ampak tudi po svetu, saj bodo v tej molitveni verigi sodelovali tudi Slovenci, ki živijo v tujini. 24 urna molitev bo neposredno predvajana preko Youtube kanala Družine – na tej povezavi.

Molitvena veriga se bo pričela v ponedeljek 21. 6. 2021 ob 18:00 in končala v torek 22. 6. 2021 ob 18:00. Uro in pol bodo v molitveni verigi sodelovali tudi člani skupine Možje svetega Jožefa Cerklje in Ljubljana – v tokovi noči  od 1:30 do 3:00.

Povabljeni, da se tudi sami na kakršen koli način priključite molitvi za našo domovino. Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani Nadškofije Ljubljana, kjer je objavljena tudi Molitev za domovino.

Molitev spreminja svet in nas.

Knjižna zbirka Bog in otrok

Boris Jereb Nerazporejeno

Zbirka je namenjena družinam kot pomoč pri uvajanju njihovih otrok v skrivnosti naše vere.  Prva knjižica z naslovom: Slavimo Boga skupaj z otroki, je izšla v februarju, druga z naslovom: Uživajmo ob Svetem pismu skupaj z otroki, pa bo izšla prihodnji teden. Sledile bodo še tri.

Podrobnosti najdete v prilogi: Zbirka_Bog_in_otrok

Vpis k nedeljski sv. maši

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

Svete maše so v župnijski cerkvi po običajnem urniku. Še vedno velja, da se je k nedeljski sv. maši treba prijaviti na e-povezavi tukaj, po telefonu 041 650 620 ali e-pošti jernej.marenk@rkc.si.

Kajti dete nam je rojeno, sin nam je dan.

Jože Žagar Aktualno

V tistem kraju so pastirji prenočevali na prostem in čez noč stražili pri svoji čredi.  Gospodov angel je stopil k njim in Gospodova slava jih je obsijala. Zelo so se prestrašili. Angel pa jim je rekel: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo.  Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija, Gospod.

 

 

To vam bo v znamenje: našli boste dete, povito in položeno v jasli.«  In nenadoma je bila pri angelu množica nebeške vojske, ki je hvalila Boga in govorila:
 »Slava Bogu na višavah
in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji.«
Ko so angeli šli od njih v nebo, so pastirji govorili drug drugemu: »Pojdimo torej v Betlehem in poglejmo to, kar se je zgodilo in kar nam je sporočil Gospod!«  Hitro so odšli tja in našli Marijo, Jožefa in dete, položeno v jasli.  Ko so to videli, so povedali o besedi, ki jim je bila rečena o tem otroku.  In vsi, ki so slišali, so se začudili temu, kar so jim povedali pastirji.  Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu.  In pastirji so se vrnili ter slavili in hvalili Boga za vse, kar so slišali in videli, tako, kakor jim je bilo rečeno.

Ko so zagledali zvezdo, so se silno razveselili.  Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo. Padli so predenj in ga počastili. Odprli so svoje zaklade in mu darovali zlata, kadila in mire.

Obisk svetega Miklavža

Jernej Marenk Aktualno, Novice

Danes je Miklavžev večer … Sv. Miklavž bo obiskal vse pridne otroke, mlade in starejše. Nas pa je letos obiskal kar preko spleta… Povedal nam je veliko zanimivega… Klikni in si poglej posnetek =) tukaj.

 

Moška skupina Možje sv. Jožefa

Boris Jereb Nerazporejeno

V naši župniji se začenja tretja sezona delovanja moške skupina Možje sv. Jožefa, ki deluje pod duhovnim okriljem p. dr. Viljema Lovšeta. Prvo jesensko srečanje bo v ponedeljek 5. oktobra v dvorani Jožefa Kvasa po večerni sveti maši. Več informacij najdete na župnijski spletni strani pod rubriko Dejavnosti / Moška duhovnost.

Vabljeni novi člani.

 Dr. Viljem Lovše:
Spoštovani fantje, očetje, možje in sinovi, poročeni, samski ali ločeni, vdovci in vsi ostali, ki v srcu dobro mislite, dobrodošli na srečanju za očete, može in sinove v vaši župniji.
Nam možem je Bog dal moško moč in poslanstvo, ki se ga verjetno premalo zavedamo, še manj pa gojimo. Srečali se bomo, da se spomnimo, kako dragoceno je vsako moško srce in življenje za najbližje in vso družbo. Drug drugemu lahko damo veliko moči, ki jo potrebujejo naše žene, otroci in vsa družba. Bog osebno računa na vsakega izmed nas in na naš enkratni dar za nas in za druge. Dragoceni smo in se pri tem lahko podpremo. Bog nas ima za svoje sogovornike in sodelavce. Povabljen, če se zavedaš, da si veliko več kot zgolj del stroja za proizvajanje denarja za bogate. Vse težave in preizkušnje so za nas priložnost, ne ovira. V nas so moči, ki se jih niti ne zavedamo. Vsak izmed nas ima svojo enkratno izkušnjo, ki je vir moči tudi za druge.

Dobrodošli!

 

Žegnanje na Krvavcu 2020

Jernej Marenk Aktualno, Novice

V nedeljo, 16.8., smo se, še pod vtisom praznika Marijinega vnebovzetja, zbrali pri Mariji Snežni na Krvavcu. Poskrbela je za lepo vreme in lep razgled. S svojim praznikom nas je opomnila na to, da je naše življenje neprecenljiv dar. Bog ga tako ceni, da mu je dal neminljivost. V lepem vremenu in z lepim razgledom smo Božjo dobroto še veliko lažje doumeli. Bogu hvala za vse lepo, kar nam podarja.