Ambroževa maša na Ambrožu

Tudi letos je Čebelarsko društvo Cerklje organiziralo sv. mašo v cerkvi na Ambrožu pod Krvavcem, ki je posvečena sv. Ambrožu – zavetniku čebelarjev in čebel.

Sv. mašo je letos daroval jezuit p. Viljem Lovše, ki je duhovni vodja mnogih skupin Možje svetega Jožefa po Sloveniji, tudi skupine, ki deluje v naši župniji. Mesečno se srečuje na prvi četrtek po sv. maši (vedno dobrodošli novi člani).

Med današnjo pridigo je med drugim povedal, naj bi čebelarji, ki imamo ˝medeno srce˝ za svoje male pridne čebele, imeli medeno srce tudi za vse okrog nas, še posebej za najbližje.

Letos se je p. Vili navdušil nad čebelami in začel nabiral prakso, prihodnje leto bo skrbel za prve družine. Tako bo sv. Ambrož dobil še enega čebelarja, nad katerim bo lahko bdel.

Poleg vodenja moških skupin p. Vili organizira tudi različne ˝duhovne odmike˝, tako da vsak lahko najde nekaj zase. Na TEJ POVEZAVI najdete osnovne informacije, kakšne vrste duhovnih vaj organizira, v katerih krajih potekajo in komu so namenjene. Podrobnosti pa najdete na NJEGOVI SPLETNI STRANI..

Uvodni nagovor je imel predsednik Čebelarskega društva Cerklje Miha Štular, za glasbeno obogatitev sta poskrbela njegova žena Špela in sin Gašper. Za večjo svečanost obreda pa so poskrbeli še praporščaki.