3. Velikonočna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Helena, kneginja
  • TOREK: Bernardka, redovnica
  • SREDA: Rudolf, mučenec
  • ČETRTEK: Evzebij, škof
  • PETEK: Leon IX., papež
  • SOBOTA: Teotim, škof
  • NEDELJA: 4. VELIKONOČNA NEDELJA, nedelja dobrega pastirja

Anzelm, škof in cerkveni učitelj

V tem tednu bo potekala birmanska devetdnevnica. Vabljeni, da z molitvijo podpremo birmance. V sredo bo zaradi birmanske devetdnevnice sveta maša izjemoma samo zvečer ob 19.00.

Teden, ki je pred nami, je posvečen tudi molitvi za nove duhovne poklice. Prosimo, da bo naš narod imel vedno dovolj dušnih pastirjev.

V župnijski pisarni se lahko prijavite na romanje k Mariji Vnebovzeti na Tabru, ki bo v soboto, 11. maja.

V sredo se bo ob 18.00 v župnijski cerkvi birmovalec msgr. Franci Petrič srečal z birmanci. Na srečanje lepo vabljeni tudi ostali farani, še posebej starši in botri.

V četrtek ob 18.00 vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim. Molili bomo za birmance.

V soboto, 20. aprila bo na Brezjah srečanje družin ljubljanske nadškofije pod geslom »Vzemi Boga zares!«. Po uvodnem slavljenju v čast Mariji bodo skavti vodili program za otroke, najstnike bosta nagovorila s. Ana Šuštar in Bernard Rožman, starše pa Aleš Čerin. Srečanje se zaključi s sv. mašo ob 16. uri, ki jo bo daroval nadškof Zore. Vabljeni torej na Brezje to soboto ob 14. uri.

V nedeljo bo ob 10.00 slovesnost svete birme. Prednost v klopeh dajmo staršem in sorodnikom birmancev.

Maše na podružnicah v tem tednu: v ponedeljek ob 20.00 na čast sv. Heleni v Gradu, v torek ob 8.00 urna maša na Zgornjem Brniku, v soboto ob 8.00 urna maša v Češnjevku ter v nedeljo ob 10.00 žegnanje na Sv. Ambrožu.

In še vabilo Zavoda za turizem Cerklje, ki vabi na Cerkljansko tržnico, ki bo v soboto, 20. aprila 2024 pred OŠ Davorina Jenka. Vse občanke in občane vabimo, da na aprilski tržnici prevzamete sadiko gorenjskega nageljna, ki jo Občina Cerklje poklanja vsakemu gospodinjstvu. Sadiko vam bodo predale članice Društva kmečkih in podeželskih žena Gorenjski nagelj. V primeru slabega vremena se bodo sadike delile pred Hribarjevo vilo. Možen je le osebni prevzem na ta dan. Dobili boste 1 nagelj na gospodinjstvo.

Hvala članom druge skupine Cerklje, ki ste očistili župnijsko cerkev. Na vrsti ste starši birmancev.