4. Adventna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: BOŽIČ, praznik Gospodovega rojstva
  • TOREK: Štefan, mučenec, dan samostojnosti in enotnosti
  • SREDA: Janez, apostol in evangelist
  • ČETRTEK: Nedolžni otroci
  • PETEK: Tomaž Becket, škof in mučenec
  • SOBOTA: Vincencija, redovna ustanoviteljica
  • NEDELJA: Nedelja svete družine, Silvester, papež; 2. sveti večer

Danes zvečer ob 18-ih bo slovesna maša svetega večera, ob 24-ih pa bo slovesna polnočnica. Pol ure pred polnočnico vabljeni k božičnici.

Jutri obhajamo slovesni praznik Gospodovega rojstva. Svete maše bodo po nedeljskem razporedu. Tudi v torek, na god svetega Štefana, bodo maše po nedeljskem razporedu. Ob 10-ih bo sveta maša in po njej blagoslov konj tudi na Štefanji gori.

V sredo bo ob 8.00 sveta maša na Zgornjem Brniku na čast sv. Janezu Evangelistu.

V nedeljo bo nedelja svete družine. Pri vseh svetih mašah bomo zapeli zahvalno pesem za vse dobro, ki smo ga v letošnjem letu prejeli. Pri sveti maši ob 10-ih bomo blagoslovili vse otroke. Zvečer bo drugi sveti večer. Ne pozabimo na blagoslov hiše in družinsko molitev.

Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka Cerklje v petek, 29. decembra prireja splet kolednic in druženja ob pesmi: »TRJE KRÂL HODJO« ob 16h v Poženiku, ob 17.30 na Šenturški gori, ob 19.00 v Adergasu in ob 20.15 na Zgornjem Brniku. Po zaključku kolednice bo v vsakem od krajev čas za prijetno medsosedsko druženje. Pevci moškega zbora Davorina Jenka bodo s svojo pesmijo obogatili tudi bogoslužje pri maši v tukajšnji farni cerkvi, v soboto, 30. decembra, ob 18h.

Ker so avgustovske poplave grdo zdelale kulturno dvorano, vas Godba Cerklje na letošnji božično – novoletni koncert ČUDEŽ BOŽIČA vabi v sredo, 27. decembra, ob 19.00 v župnijsko cerkev v Cerkljah. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za obnovo Kulturnega hrama Ignacija Borštnika. Prisrčno vabljeni.

Hvala članom tretje skupina Dvorje, ki ste očistili župnijsko cerkev. Na vrsti je skupina Grad.