5. Postna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Ciril Jeruzalemski, škof in cerkveni učitelj
  • TOREK: JOŽEF, mož Device Marije
  • SREDA: Klavdija, mučenka
  • ČETRTEK: Nikolaj iz Flüe, kmet
  • PETEK: Lea, spokornica
  • SOBOTA: GOSPODOVO OZNANJENJE MARIJI (liturg. obhajanje)
  • NEDELJA: 6. POSTNA NEDELJA, cvetna nedelja, Katarina Švedska, redovnica

 

Pred vhodom lahko kupite oljke. Vaši darovi bodo namenjeni za vzdrževanje istrskih cerkva.

V tem tednu bodo otroci pri verouku opravili velikonočno spoved.

V torek obhajamo god sv. Jožefa, moža Device Marije. Sveti maši v Cerkljah bosta ob 9.00 in 18.00. S praznikom svetega Jožefa vstopamo v teden družine.

V petek bo v okviru radijskega misijona na radiu Ognjišče v naši župniji potekal spovedni dan. Priložnost za sveto spoved bo od 8.00 do 18.00. Seznam spovednikov visi na oglasni deski. Priložnost za sveto spoved bo tudi prihodnjo nedeljo dopoldne, ko bo med nami g. Janez Juhant.

Zaradi velikega tedna se liturgično obhajanje praznika Gospodovega oznanjenja Mariji letos prestavi na soboto, 23. marca. Sveti maši v Cerkljah bosta ob 9.00 in 18.00.

Prihodnjo nedeljo obhajamo cvetno nedeljo. Pri vseh svetih mašah bomo blagoslovili zelenje. Slovesen blagoslov zelenja bo ob 10.00 na župnijskem dvorišču. Ob 15.00 pa bo sveta maša na Ambrožu.

Hvala članom prve skupine Dvorje, ki ste očistili župnijsko cerkev. Na vrsti je tretja skupina Dvorje.

V torek, 19. marca ste ob 19. uri toplo vabljeni na dobrodelni koncert PODARIM TI PESEM, ki ga tradicionalno prireja Osnovna šola Davorina Jenka v Cerkljah. Zaradi lani poplavljene dvorane bodo učenci tokrat pripravili pester glasbeno plesni program v športni dvorani, ki sprejme okrog 1000 obiskovalcev, zato rezervacije sedežev ne bodo potrebne. Veseli bodo vašega obiska, pa tudi prostovoljnih prispevkov, ki bodo namenjeni šolskemu skladu. Prisrčno vabljeni!