Cvetna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Rebeka, svetopisemska žena
  • TOREK: Larisa, mučenka
  • SREDA: Rupert, škof
  • ČETRTEK: VELIKI ČETRTEK
  • PETEK: VELIKI PETEK GOSPODOVEGA TRPLJENJA
  • SOBOTA: VELIKA SOBOTA
  • NEDELJA: VELIKONOČNA NEDELJA GOSPODOVEGA VSTAJENJA

Na voljo je novo župnijsko pismo, v katerem si lahko med drugim preberete informacije o praznovanju velike noči v naši župniji in o slovesnosti svete birme.

Danes popoldne ob 15.00 je na Ambrožu blagoslov oljk in sv. maša. Lepo vabljeni.

V ponedeljek bo v Cerkljah obisk bolnikov po domovih.

V tem tednu otroci nimate verouka, povabljeni pa k obredom velikega tedna.

Priložnost za velikonončno spoved bo v Cerkljah v ponedeljek po sveti maši, v torek in četrtek pred sveto mašo ter v petek med obredi.

Na veliki četrtek se spominjamo Jezusove zadnje večerje ter postavitve zakramentov evharistije in mašništva. Ob 9.00 bo v ljubljanski stolnici krizmena maša. V Cerkljah bo ob 18.00 sveta maša velikega četrtka, pri kateri se bomo zahvalili za dar evharistije. Po maši bo molitev pred ječo.

Na veliki petek, dan Jezusovega trpljenja in smrti, velja strogi post. Ob 15-ih, uri Jezusove smrti, bomo v farni cerkvi molili križev pot, ob 18-ih pa bodo obredi velikega petka. Vaši darovi bodo namenjeni za vzdrževanje cerkva v Sveti deželi.

Na veliko soboto bo ob 6.30 na župnijskem dvorišču blagoslov ognja in nato čez dan po razporedu blagoslov velikonočnih jedil. Ob 19-ih vabljeni k slovesni vigiliji. Zvečer ne pozabimo premakniti ure na poletni čas!

V nedeljo obhajamo največji krščanski praznik, nedeljo Gospodovega vstajenja.  Ob 6-ih bo izpostavljeno Najsvetejše v Božjem grobu, ob 6.30 pa se bo s procesijo začela slovesna sveta maša velike noči.