Nedelja Svete Trojice

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Alojzij Grozde, mučenec
  • TOREK: Anton Julijan, mučenec
  • SREDA: Maksim Emonski, škof
  • ČETRTEK: SVETO REŠNJE TELO IN KRI, slovesni in zapovedani praznik
  • PETEK: Obiskanje Device Marije, praznik
  • SOBOTA: Justin, mučenec
  • NEDELJA: 9. NEDELJA MED LETOM, Marcelin in Peter, mučenca

V tem tednu bodo otroci pri verouku opravili sveto spoved.

V četrtek obhajamo slovesni in zapovedani praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi. Sveti maši bosta ta dan ob 9.00 in 19.00. Po večerni sveti maši bomo imeli telovsko procesijo. V procesiji Najsvetejše ponesemo po naših krajih in vaseh, pa čez polja, vrtove, gozdove in travnike ter prosimo za Božji blagoslov pri delu in varstvo pred vsemi nesrečami. Še posebej lansko leto nam je z vremenskimi nevšečnostmi pokazalo, da smo Božjega varstva še kako potrebni. Na ŽPS-ju smo se zato dogovorili, da bo procesija ponovno potekala proti pšaškemu znamenju. Procesija bo torej potekala po stari poti proti Pšati. Vsaka podružnica naj prinese svoje bandero, prvoobhajanci pa k procesiji pridite v prvoobhajanskih oblekah in s cvetjem, ki ga boste posipali pri oltarjih pred Najsvetejšim. Vsi župljani lepo vabljeni, da Nebeškega Očeta skupaj prosimo: treska in hudega vremena, ter kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod!

V petek končamo s šmarnično pobožnostjo. Pridne šmarničarje po sveti maši čaka presenečenje.

Prihodnjo nedeljo se boste pri sveti maši ob 10.00 letošnji jubilanti Bogu zahvalili za obletnico skupnega življenja. Če bi se še kdo rad prijavil, naj se do četrtka oglasi v župnišču.

Hvala staršem prvoobhajancev, ki ste očistili župnijsko cerkev, ter Mariji, Anki in Albinci, ki ste jo okrasili in pripravili za slovesnost prvega svetega obhajila. Prihodnji teden je na vrsti skupina Češnjevek