Oznanila 23. nedelje med letom

Jernej Marenk Aktualno, Novice, Oznanila

GODOVI MED TEDNOM:
• ponedeljek: Peter Klaver, jezuit in misijonar
• torek: Nikolaj Tolentinski, spokornik
• sreda: Bonaventura, redovnika
• četrtek: Marijino ime
• petek: Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj
• sobota: Povišanje svetega križa
• nedelja: 24. med letom, Žalostna Mati Božja, Dan vrnitve Primorske k matični domovini, d. p.

HVALA ZA DAROVE, ki ste jih v tem tednu namenili za Cerkev.

NEKOLIKO SPREMENJEN URNIK VEROUKA je objavljen na internetni strani Župnije Cerklje. Veroukarji bodo ta teden opravili sveto spoved.

ŽUPNIJSKA GOSPODARSKA KOMISIJA se bo sestala v torek, 10. septembra, po večerni sveti maši.

PRIPRAVA STARŠEV NA KRST OTROKA bo v petek, 13. septembra, ob 17.30 v župnišču. Prihodnja nedelja bo v naši župniji krstna.

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE za našo nadškofijo bo v soboto, 14. septembra, na Brezjah. Ob 9.00 molitev rožnega venca in molitvena ura za duhovne poklice, ob 10.30 slovesna sveta maša. Po maši bo srečanje ministrantov z gospodom nadškofom. Med sveto mašo, ki jo bo daroval gospod nadškof, bosta med pripravnike za diakonsko in mašniško posvečenje sprejeta bogoslovca 2. in 5. letnika.

CERKEV SV. KRIŽA V STIŠKI VASI prihodnjo nedeljo obhaja dan žegnanja. Nadškof msgr. Stanislav Zore bo med sveto mašo blagoslovil novo streho in postaje križevega pota, ki bomo tako kot nekdaj, stale od vasi Grad proti Stiški vasi.

Za celotno ureditev križevega pota je poskrbel g. Miro Jagodic, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Postaje križevega pota je daroval kovač Janez Globočnik. Z napisi jih je opremila likovnica ga. Julka Hrovat. Cerkljanski likovniki pa so Jezusovo trpljenje na križevem potu upodobili. Slike Jezusovega trpljenja bodo na dan blagoslova na ogled pri cerkvi v Stiški vasi.

HVALA ČLANOM Druge skupine Cerklje, ki so očistili in okrasili župnijsko cerkev.