Oznanila 28. nedelja med letom

GODOVI MED TEDNOM:

  • PONEDELJEK: Marjeta, redovnica
  • TOREK: Ignacij Antiohijski, škof in mučenec
  • SREDA: Luka, evangelist
  • ČETRTEK: Pavel od Križa, duhovnik
  • PETEK: Irena, mučenka
  • SOBOTA: Uršula, devica in mučenka
  • NEDELJA: 29. MED LETOM, MISIJONSKA NEDELJA

 

Birmanci vsak večer pol ure pred sveto mašo vodijo molitev rožnega venca. Lepo vabljeni, da jih podpremo s svojo molitvijo in prisotnostjo.

V župnijski pisarni zbiramo molitvene namene ali prošnje za pokojne.

Darovi prihodnje nedelje bodo namenjeni za naše misijonarje.

Prihodnjo nedeljo bo župnijska Karitas pred cerkvijo pričela s prodajo lesenih sveč, s katerimi boste ob prazniku vseh svetih okrasili grobove dragih rajnih. Izkupiček bo namenjen vsem prizadetim v poplavah iz naše župnije.

Prihodnjo nedeljo bo ob 10-ih sveta maša za starejše in bolne, ki jo bo vodil g. Miro Šlibar. Med sveto mašo boste imeli priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja. Po sveti maši ste starejši in bolni s svojimi spremljevalci vabljeni na pogostitev, ki jo pripravlja Župnijska Karitas.

Župnija Velesovo ob praznovanju 860-letnice vabi na srečanje dekanijskih pevskih zborov v Adergas, ki bo naslednjo nedeljo ob 15-ih. Nastopilo bo 15 zborov in 270 pevcev iz vse naše dekanije Šenčur.

V župnijsko cerkev Marijinega oznanjenja v Adergasu pa vas v četrtek, 19. oktobra ob 19-ih vabi tudi Lions klub Brnik. Vabijo na dobrodelni koncert, na katerem bodo med drugimi nastopili Dekliški in Fantovski pevski zbor Gimnazije Kranj, Akademski pevski zbor France Prešern Kranj ter učenci in učitelji iz glasbene šole Kranj. Zbrana sredstva bodo namenjena obnovi Kulturnega hrama Ignacija Borštnika in Osnovne šole Davorina Jenka v Cerkljah.

Hvala drugi skupini Cerklje, ki ste očistili župnijsko cerkev, na vrsti je skupina Trnovlje.