Oznanila Kristus, Kralj vesoljstva

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU:

  • PONEDELJEK: Virgil in Modest, škofa
  • TOREK: Katarina Laboure, redovnica
  • SREDA: Saturnin, mučenec
  • ČETRTEK: Andrej, apostol
  • PETEK: Eligij, škof
  • SOBOTA: Silverij, papež
  • NEDELJA: 1. ADVENTNA NEDELJA

 

Začenjamo s tednom Karitas, ki nas bo nagovarjal z geslom Upanje za vse. Naj bo priložnost, da smo pozorni do ljudi okrog nas. V sredo bo ob 20.00 dobrodelni koncert Klic dobrote, ki ga boste lahko spremljali na 1. programu Televizije Slovenije. Prihodnjo nedeljo pa bo nedelja Karitas. Vaši darovi bodo namenjeni družinam in posameznikom v stiski.

Vabljeni, da del dohodnine namenite svoji domači župniji. Obrazci so na voljo pod korom, oddati jih je potrebno do konca koledarskega leta.

V soboto bo popoldne od 15.00 naprej na DMC-ju organizirano pletenje adventnih venčkov. Za material bo poskrbljeno.

Prihodnjo nedeljo vstopamo v adventni čas. Pri vseh svetih mašah bomo blagoslovili adventne venčke. Otroci bodo pri veroučni uri dobili adventni koledar. Naj bo lepa spodbuda za vašo večerno družinsko molitev v adventnem času. Ne pozabimo – družina, ki moli skupaj, ostane skupaj.

Prihodnjo nedeljo ob 15-ih nas bo v župnijski cerkvi obiskal sveti Miklavž in prinesel darila za otroke. Dobri mož prosi, da starši svoje otroke prijavite, da bo prinesel zadosti daril. Prijave so možne še danes preko spletne prijavnice.

Zavod za turizem Cerklje pa vabi na razstavo adventnih venčkov, ki bo v petek popoldne in v soboto dopoldne. Sodelujete lahko tudi s svojim adventnim venčkom. Če ga želite razstaviti, ga prinesite v TIC Cerklje v četrtek do 17-ih ali pa v petek dopoldne. V petek popoldne bo pred Petrovčevo hišo in v šoli tudi Miklavžev sejem. Nastopila bosta Folklora Cerklje in Godba. Vabljeni.